Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@02:58:10 GMT

تدبیر و زیرکی؛ دو رکن تغییر در صدا و سیما

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۸۷۲۴

تدبیر و زیرکی؛ دو رکن تغییر در صدا و سیما

پیمان جبلی با شعار هویت محوری و عدالت گستری، دست به تغییراتی در لایه‌های مدیریتی این سازمان زده که به نظر می‌رسد اگر تدبیر و کیاست لازم در این تغییرات نباشد با مشکلات فراوانی مواجه شود.

به گزارش مشرق، سازمان عریض و طویل صدا و سیما با بیش از ۵۰ هزار کارمند یکی از بزرگترین سازمان هایی است که صندلی ریاست آن در دهه اخیر چهره های متفاوتی به خود دیده است؛ پس از دوران ده ساله ریاست عزت الله ضرغامی تا سال ۹۳، محمد سرافراز جوان از معاونت برون مرزی صدا و سیما به حکم رهبری بر صندلی ریاست این سازمان تکیه زد تا ساختمان شیشه ای شاهد تغییرات اساسی تری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییراتی از جنس تغییر ساختار و حذف شبکه تا تعدیل نیرو و تغییرات مدیریتی. عمر این تغییرات به دو سال نکشید که با استعفای خود آقای رئییس ماجرا به پایان رسید و اردیبهشت ماه ۹۵، عبدالعلی علی عسکری ریاست این سازمان را برعهده گرفت.

برخلاف مدیریت های ده ساله این سازمان، عمر مدیریت علی عسکری نیز پس از پنج سال به پایان رسید و پیمان جبلی که پیش از این معاون سیاسی صدا و سیما و این اواخر معاون برون مرزی بود، به ریاست صدا و سیما منصوب شد.

انتصابی که به دلیل نارضایتی های فراوان جامعه نخبگانی تا مردم از نحوه عملکرد صدا و سیما، صدای تغییرات ساختاری و سیاست گذاری های جدیدی از هشتمین رئیس صدا و سیما به گوش می رساند؛ تغییراتی که از همان روزهای نخست ورود جبلی با شعار هویت محوری و عدالت گستری در لایه مدیریتی این سازمان شروع و منجر به آمدن افراد جدیدی در معاونت های خبر، برون مرزی و اطلاع رسانی صدا و سیما شد.

البته تجربه ریاست های گذشته این سازمان در ایجاد این تغییرات ساختاری و بنیادی نشان می دهد که این تغییرات همواره با مخالفت عده فراوانی چه در سطح مدیران ارشد خود سازمان، کارمندان و حتی فعالان فرهنگی رسانه ای کشور همراه بوده است؛ ساختار بزرگ و فربه این سازمان، سال هاست که بدون اندک تغییرات اساسی روزگار گذرانده و مدیران صدا و سیما معمولا در یک لایه بسته از شبکه ای به شبکه دیگر جابه جا شده اند و با کمترین سیاست گذاری های نوآورانه این سازمان را به جلو آورده اند و حال طبیعی است که شنا کردن برخلاف این آب راکد، با مقاومت هایی همراه شود.

علاوه بر مخالفت لایه های مدیریتی سازمان صدا و سیما با این تغییرات، گاها صدای اعتراض فعالان فرهنگی رسانه ای و گروه های نخبگانی این حوزه نیز شنیده می شود که نیاز است آقای رئیس برای کارآمدی این تغییرات به چند نکته اساسی توجه کند؛ نخست همراهی نخبگان، فعالان فرهنگی رسانه ای و نهادهای تاثیرگذار فرهنگی مردمی با این تغییرات است. تمامی این گروههای ذکر شده، تاثیرات کلامی و رفتاری فراوانی بر جامعه و مردم دارند و هرچه قدر رئیس سازمان صدا و سیما با این گروه ها ارتباط معناداری داشته باشد، آنگاه با دغدغه ها و توقعات این قشر از جامعه بیشتر آگاه شده و باعث می شود تا در تغییرات ساختاری و مدیریتی خود، به این اصول توجه کرده و در آینده ای نزدیک خروجی این ارتباط و تغییرات در آنتن مشخص شده و همین باعث همراهی و پذیرش گروه های نامبرده می شود.

نکته تاثیرگذار این ماجرا دیدن نتیجه این تغییرات در خروجی آنتن صدا و سیماست که باعث همراهی و اعتماد مردم به مدیریت جدید می شود که اگر در این تغییرات مدیریتی، جبلی، زیرکی و تدبیر را چاشنی کار خود نکند و صرفا با پیشنهاد گروه های ذینفع، آقای رئیس دست به این تغییرات بزند و یا به بهانه جوانگرایی، از تجربه و حساس بودن آن حوزه مدیریتی غفلت ورزد، نه در درازمدت، بلکه در فاصله زمانی کوتاهی نتیجه این تغییرات نادرست، گریبانگیر حوزه ریاست خواهد شد و سازمان صدا و سیما دچار بحرانی عمیق خواهد شد. بحرانی که پیش از آمدن جبلی صدای آن آرام به گوش می رسید و امید است با تلاش مدیریت جدید، صدا و سیما به روزهای طلایی خود بازگردد.

منبع: دانا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان سازمان صدا وسیما علی عسکری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۸۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه شهری و روستایی باید مبتنی بر سامانه‌های مدیریتی باشد

به گزارش خبرنگار مهر، جبارعلی ذاکری ظهر شنبه در مراسم گرامی‌داشت روز ملی شوراها در تبریز، شوراها را مظهر حاکمیت اراده مردم دانست و گفت: برای استفاده از تجربیات موفق و شناسایی فرصت‌ها و تهدیدهای مدیریت شهری و روستایی، آسیب‌شناسی دوره‌های مختلف شوراها ضروری است.

وی تاکید کرد: مصوبات شوراها که روند قانونی را طی می‌کنند برای شهرداری‌ها لازم‌الاجرا هستند و شوراها باید اجرای مصوبات قانونی را از شهرداران مطالبه کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه توسعه شهری و روستایی باید مبتنی بر سامانه‌های مدیریتی باشد، افزود: حذف فساد اداری و مالی با حذف ارتباط چهره به چهره مراجعان با کارکنان اتفاق می‌افتد که این امر نیازمند استقرار سامانه‌های مدیریتی در حوزه صدور پروانه، رصد و پایش ساخت‌وسازها و … است.

وی با بیان اینکه توسعه باید مطالعه‌شده باشد، گفت: گاهی طرح‌های هادی و جامع در اجرا با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند که این امر ناشی از عدم مطالعه و کار کارشناسی و همچنین عدم استقرار سامانه‌های مدیریتی است.

ذاکری از طراحی سامانه مدیریت شهری در شهرداری آذرشهر به عنوان پایلوت استانی خبر داد و گفت: امسال این سامانه راه‌اندازی می‌شود و امیدواریم به زودی همه شهرداری‌های استان بتوانند از این امکان استفاده کنند؛ البته در شهرداری تبریز هم اقداماتی در این راستا شده که قابل ارائه است.

کد خبر 6090099

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گل محمدی از فضای سبز شهری قم
  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: استقلالِ خلیج فارس!
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • توسعه شهری و روستایی باید مبتنی بر سامانه‌های مدیریتی باشد
  • دهقانی فیروزآبادی: «علم و فناوری» و «شجاعت و تدبیر» دو بال عملیات وعده صادق
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • نظر رئیس پلیس راهور درباره تغییر طرح ترافیک تهران | این سه بزرگراه نیاز شدید به بهسازی آسفالت دارند