Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهبد متدین روحی کارشناس آواز و خواننده اپرا درباره معیارهای لازم برای خواننده شدن می‌گوید: سال‌ها با افراد زیادی روبرو شدم که به آواز خواندن‌ علاقه‌مند بودند ولی باور غلطی در آنها نهادینه شده بود که استعداد یا صدای ویژه‌ای ندارند. برخلاف باور عوام که زنگ صدا و استعداد را مهم‌ترین اصل برای آموزش آواز می‌دانند، اصلی‌ترین ویژگی برای یک خواننده یادگیری، کسب مهارت‌ها و تکنیک‌های آوازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متدین روحی گفت: تکنیک آوازی مطلقا به معنی سبک موسیقی نبوده و یک خواننده حرفه‌ای می‌تواند با تکنیک صحیح هرگونه سبکی که آموزش دیده و علاقه‌مند است را اجرا کند. بزرگ‌ترین اشتباه اکثر افراد در سراسر دنیا، سعی در تقلید صدای پدر و مادر از سنین کودکی تا جوانی است که در طولانی مدت باعث می‌شود تارهای صوتی آسیب دیده و همچنین شخص الگوی گفتار اشتباهی پیدا کند. 

این نوازنده پیانو و سنتور که در اسپانیا تحصیل می کند، در ادامه درباره انواع صداها بیان کرد: صداها به هفت بخش تقسیم می‌شوند که البته هر بخش شامل حداقل سه زیر شاخه است. صدای خانم‌ها (از زیر به بم): سوپرانو - متزو سوپرانو - کنترآلتو و صدای آقایان (از زیر به بم): کنتراتنور - تنور - باریتون - باس است. 

این هنرمند درباره عواملی که باعث تفاوت صداها می‌شود، گفت: عوامل بسیار زیاد و متفاوتی وجود دارد که باعث می‌شود انسان ها در هر یک از این بخش‌ها جای بگیرند. مهم‌ترین عامل ژنتیک است که شامل جنسیت، طول تارهای صوتی، قد و استخوان‌بندی است. به این صورت که هر چقدر تارهای صوتی بلندتر باشند، صدا بم‌تر و هرچقدر کوتاه‌تر باشند، صدا زیرتر می‌شود. همچنین اکثر افرادی که‌ قد بلندتری دارند و یا از چهارچوب بدنی درشت‌تری برخوردار هستند به دلیل بزرگ‌تر بودن ریه‌ها صدای بم‌تر و عمیق‌تری دارند. 

او ادامه داد: عوامل بسیار زیادی در نوع صدا تاثیر دارد که از برخی از اصلی‌ترین‌ها می‌توان به الگوی گفتار، زبان مادری، سن، آب و هوا، تغذیه، ورزش و شرایط اقلیمی محل زندگی اشاره کرد. جنس صدا در شخص ثابت نیست و می‌تواند به مرور زمان و یا تغییر هر یک از عوامل مذکور تغییر کند. به طور معمول تغییر جنس صدا در آقایان تا ۲۵ سالگی و خانم‌ها تا ۲۲ سالگی بسیار سریع و زیاد است. بنابراین دانستن جایگاه صدایی تا این سنین امکانپذیر نیست و عملا بیهوده است. 

این خواننده تصریح کرد: برای پی بردن به نوع صدا بسیار مهم است بدانیم همه انسان‌ها از سه جایگاه رزونانس صدا برخوردار هستند که شامل صدای سینه (نت‌های بم‌تر) - صدای گلو (صدایی که با آن صحبت می‌کنیم) - صدای سر (نت های زیر تر) است. به طور کلی نوع صدا مربوط به گستره نت‌هایی است که ما می‌توانیم اجرا کنیم. 

او در پاسخ به این سوال که «تمرینات اصلی تکنیک‌های آوازی چیست؟» می‌گوید: در تکنیک‌های صحیح آوازی اصلی‌ترین تمرین ترکیب دو صدای سینه و سر است که پروسه‌ای بسیار زمان بر و پیچیده بوده و لازم است زیر نظر اساتید با علم صداسازی باشد. شروع فراگیری علم آواز از سنین کودکی و قبل از سن بلوغ مخصوصا در آقایان بسیار خطرناک بوده و و اگر تحت نظارت مجرب ترین اساتید آوازی نباشد می‌تواند آسیب‌های دائمی به همراه داشته باشد؛ چرا که صدای سینه تا قبل از سن بلوغ به دلیل کمتر بودن میزان تستسترون زیرتر بوده و به طور طبیعی با صدای سر ترکیب (میکس) است و نوجوان به راحتی می‌تواند هر قطعه‌ای که علاقمند است را اجرا کند. این در حالی است که بعد از سن بلوغ بین دو جایگاه صدا (سینه و سر) فاصله افتاده و شخص به هیچ وجه نمی‌تواند نت‌های موسیقی را مانند قبل اجرا کند؛ به همین دلیل سعی در بالا بردن حجم صدا می‌کند که به فریاد زدن منجر می‌شود که یکی از اصلی‌ترین عوامل آسیب دیدن تارهای صوتی است. 

متدین روحی درباره اولین قدم برای فراگیری علم آواز، گفت: یادگیری تنفس صحیح و استفاده کامل از ظرفیت ریه‌ها است که به اصطلاح تنفس دیافراگمی نامیده می‌شود (دیافراگم پرده‌ای متشکل از عضله مخطط‌ (ارادی) داخلی بدن است که به دنده‌های انتهایی و مهره‌ها می‌چسبد و قفسه سینه را از محوطه شکم جدا می‌کند)؛ چراکه اگر تنفس عمیق باشد در طول اجرا پرده دیافراگم پایین و ثابت بوده است، لارینکس در حالت آرامش قرار می‌گیرد و در نتیجه اجرایی صحیح و یک‌ دست به وجود می‌آید. نحوه  تنفس کامل و همایت بدن موقع آواز از تمرینات یوگا گرفته شده و همه ورزشکاران یوگا از این مهارت برخوردار هستند. از مهم ترین وظایف یک استاد آواز آموزش تمریناتی از یوگا است تا هنرجو بتواند درک بهتری از بدن خود پیدا کند. 

او ادامه داد: قدم دوم صداسازی است. تمرینات صداسازی هیچگاه به اتمام نمی‌رسند و همه خواننده‌ها در تمام دوره حرفه‌ای خود این تمرینات را انجام می‌دهند. از تمرینات صداسازی می‌شود برای گرم کردن صدا در هر جلسه نیز استفاده کرد. قدم سوم شناخت جایگیری صدا در گلو و دهان است که از مرحله صداسازی بسیار پیچیده‌تر بوده و کاملا بستگی به خود شخص خواننده دارد. به این معنی که ممکن است در این تمرینات صدایی که خارج می‌شود از دید استاد صدایی صحیح باشد ولی اگر هنرجو احساس درد یا فشار داشته باشد، حتما باید به استاد اطلاع دهد و تمرین تغییر کند. 

این هنرمند درباره فرایند عملکرد لارینکس گفت: به این صورت است که وقتی نفس می‌کشیم تارهای صوتی باز، لارینکس پایین و بیرون بوده و در حال استراحت است. هنگام حرف زدن یا آواز خواندن تارهای صوتی شروع به باز و بسته شدن (ارتعاش) کرده و لارینکس به بالا و داخل می‌رود. یک خواننده حرفه ای می‌داند با جایگیری صحیح صدا چگونه هنگام آواز همچنان لارینکس خود را پایین نگه دارد. در این صورت است که خواننده می‌تواند ساعت‌ها بدون هیچ مشکلی مشغول آواز باشد. تمرینات مخصوص باز و بسته شدن کامل تارهای صوتی در مراحل دو و سه به صورت مشترک وجود دارند.

او ادامه داد: نکته‌ای که هنر آواز را از دیگر بخش‌های هنری متمایز می‌کند، این است که هنرجو در واقعیت در این مسیر تنها بوده؛ زیرا صدا از درون شخص خارج می‌شود و هیچکس قادر به دیدن فعل و انفعالاتی که در حال رخ دادن در بدن خواننده است، نیست. به همین دلیل توصیه می‌شود حتما تحت نظر خبره‌ترین اساتید آواز شروع به یادگیری این علم کنید؛ زیرا هرچه تجربه استاد بیشتر باشد می‌تواند راهنمایی‌های صحیح‌تری کند. به یاد داشته باشید که فرا گرفتن علم آواز پروسه‌ای بسیار زمان‌بر بوده و درنهایت با ترکیب و یادآوری همه روزه همه مراحل مذکور در طولانی مدت می‌توانیم به صدایی صحیح، سالم و اصولی دست پیدا کنیم. 

کد خبر 659356 برچسب‌ها موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تارهای صوتی اصلی ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۲۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی پروژه، تدوین مستند «یک جهان آواز» ساخته مجتبی سعادت و تهیه‌کنندگی راما نامی که به زندگی و فعالیت علی جهاندار خواننده، مدرس آواز و ردیف‌دان می‌پردازد، بعد از سه ماه به پایان رسید.

فیلمبرداری این مستند در شهرهای رودبار، شمام، تهران و کرج انجام شده است.

علی جهاندار از شاگردان مرحوم محمدرضا شجریان بود و از آلبوم‌های او می‌توان به «صبح مشتاقان»، «نقش پندار» و «دختر گلفروش» اشاره کرد.

در این مستند ایرج خواجه امیری، حمیدرضا نوربخش، معصومه مهرعلی، مظفر شفیعی، عباس سجادی و محمد اصفهانی که همگی از خوانندگان و مدرسان آواز ایرانی هستند، حضور دارند.

همچنین در مستند «یک جهان آواز» برای اولین بار فیلم‌های آرشیوی استادان موسیقی ایرانی از جمله محمدرضا شجریان، حسن کسایی، علی‌اکبر گلپایگانی، محمدرضا لطفی پیرامون استاد علی جهاندار پخش می‌شود.

این مستند به‌زودی در بستر پلتفرم‌های داخلی قرار خواهد گرفت.

عوامل «یک جهان آواز» عبارتند از کارگردان: مجتبی سعادت، تهیه‌کننده: راما نامی، مشاور: رامین قدردان و نهرو خلیلی، دستیار و برنامه‌ریز: حسین خلج، طراح پوستر و گرافیست: سمیه علیزاده، تصویر و تدوین: مجتبی سعادت، صدا: محمد قنبری، تیتراژ: معید سعادت، مجری طرح: گلناز سادات میرترابی، مدیر تولید: فرید پرویز، آرشیو: رامین قدردان، روابط عمومی: فروغ گشتیل و با تشکر از موسی کاظمی و دنیز جمالی.

کد خبر 6089849 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • رقص جنجالی بهنام بانی در کنسرتش؛ دست‌وبالم بسته است وگرنه (فیلم)
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • اعتراف کمیته داوران لالیگا به اشتباهات داوری
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید
  • شمسایی: حق نداریم اشتباهات دو سال پیش را مرتکب شویم
  • وحید شمسایی: حق نداریم اشتباهات دو سال پیش را تکرار کنیم